Campus Aalst  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus Schaarbeek
campus Dilbeek
campus Sint-Niklaas

Afgestudeerd, wat nu?

Afgestudeerd, wat nu?

Als je afstudeert, al dan niet tijdens het academiejaar, kan je verschillende richtingen uit. Je kan beslissen om meteen aan de slag te gaan, als werknemer of als zelfstandige, of je kan er voor kiezen om verder te studeren (eventueel in het buitenland).

Heb je nog niet meteen een job gevonden na het beëindigen van je studies, dan schrijf je je best zo snel mogelijk in als werkzoekende bij de VDAB. Dit kan online en hiermee start je de beroepsinschakelingstijd van een jaar. Als je na dat jaar nog steeds werkzoekend bent, open je het recht op een beroepsinschakelingsuitkering (tot 25 jaar). Je moet dan wel actief op zoek gaan naar een geschikte job.

Als je bent ingeschreven als werkzoekende, maar later beslist om toch opnieuw te studeren, kan je je zonder gevolgen terug uitschrijven als werkzoekende.

Beknopte informatie en verwijzingen naar relevante websites over de verschillende mogelijkheden om verder te studeren, studiefinanciering, inschrijven als werkzoekende, op zoek gaan naar werk,… kan je terugvinden in de folder ‘Afgestudeerd? Wat nu?!’. Heb je een meer gedetailleerde vraag met betrekking tot jouw specifieke situatie of wens je meer informatie in het algemeen, neem dan contact op met de medewerker(s) van de Sociale Dienst op jouw campus.

Folder Afgestudeerd! Wat nu?