Campus Aalst  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus Schaarbeek
campus Dilbeek
campus Sint-Niklaas

Spreiding van betaling, bijna-beurstarief, studiefinanciering, ...

info

Geplaatst op 05/09/2017
studietoelage , stuvoplus , centen , sociale dienst
Spreiding van betaling, bijna-beurstarief, studiefinanciering, ...


Voor academiejaar 2017-2018 bedraagt het studiegeld €906,10 voor 60 studiepunten. De Sociale Dienst beseft dat dit een grote hap is uit het budget van je ouders aan het begin van het academiejaar.
Wil je graag je studiegeld gespreid betalen? Vraag dan van zodra je je factuur ontvangen hebt een spreidingsplan aan via de Sociale Dienst van je campus.
Hoe je ons kan bereiken of terugvinden op de campus vind je op onze website!

Net niet beursgerechtigd?
In 2017-2018 is de categorie van studenten die in aanmerking komt voor het bijna-beurstarief van €480,10 uitgebreid. Je behoort tot deze categorie als:

  • Je geen recht hebt op een studietoelage van de Vlaamse overheid omdat je niet voldoet aan de financiële voorwaarde, maar het referentie-inkomen slechts 3102 euro of minder boven de maximumgrens ligt. (Je voldoet WEL aan de nationaliteits- en pedagogische voorwaarden.)
  • Je geen recht hebt op een studietoelage van de Vlaamse overheid omdat je niet voldoet aan de financiële voorwaarde omdat er een te hoog KI (kadastraal inkomen) vreemd vermogen is. (Je voldoet WEL aan de nationaliteits- en pedagogische voorwaarden.)

Meer info? http://www.centenvoorstudenten.be/

OPGELET: Geen studietoelage- of jokerkrediet meer? Ingeschreven met een creditcontract? Voldoe je niet (meer) aan de pedagogische voorwaarden, maar wel aan de financiële? Dan kom je mogelijks ook in aanmerking voor het beurs/bijna-beurstarief! Contacteer steeds de Sociale Dienst om dit voor jou te bekijken.
Als je wil weten voor welk studiegeldtarief je in aanmerking komt, laat dit dan berekenen door een medewerker van de Sociale Dienst van je campus (zie www.stuvoplus.be).

Bij financiële zorgen, ook voor gezinnen en studenten die niet in aanmerking komen voor een studietoelage van de Vlaamse overheid, bestaat de mogelijkheid tot een ondersteuning onder de vorm van een toelage van onze dienst. Aarzel niet om contact op te nemen. Andere sociaaljuridische of financiële vragen? De Sociale Dienst weet raad.

We wensen iedereen alvast een bijzonder succesvol academiejaar toe!

Het Sociale Dienst-team