Campus Aalst  
en  

please select a campus

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus Schaarbeek
campus Dilbeek
campus Sint-Niklaas

Snel, lekker én gezond: jouw eigen favoriete comfort smoothie!

info

Published on 08/01/2021
gezond; examens; comfortfood
Snel, lekker én gezond: jouw eigen favoriete comfort smoothie!


De ideale fruitige oppepper tijdens de examenperiode! Een blender, wat fruit en/of groenten en eventueel wat yoghurt: meer heb je niet nodig om de perfecte smoothie in je glas te toveren.
Maak je ’s morgens een smoothie? Hou wat over voor een heerlijk tussendoortje later op de dag!

Algemene werkwijze voor jouw eigen overheerlijke smoothie
Experimenteren is de boodschap!

1. Kies je basisvloeistof
Onderaan in je blender doe je best iets vloeibaars. Dat kan melk zijn of een plantaardig alternatief voor melk: soja-, rijst-, amandel-; spelt- of hazelnootdrink, kokoswater, een scheutje water, fruit- of groentesap. Zo’n 200 ml is de ideale basis.

2. Voeg fruit of groenten toe
Kies minstens twee soorten fruit of groenten, vers of diepgevroren. Lekker in smoothies zijn banaan, avocado, aardbeien, bessen, papaja, ananas, perziken, komkommer en watermeloen – of alle andere soorten die je lekker vindt. Om het suikergehalte (door de natuurlijke fruitsuikers) in je smoothie wat binnen de perken te houden, voeg je best ook een deel groenten toe. Boerenkool, spinazie of rucola bijvoorbeeld.

3. Maak je smoothie lekker dik en romig
Geef wat meer textuur aan je smoothie en hou langer een verzadigd gevoel door het toevoegen van bijvoorbeeld een lepel yoghurt of yoghurtijs, wat chiazaad, havermout of amandelboter.

TIP
Om alles nóg sneller te laten verlopen, kun je het fruit al op voorhand in stukjes snijden en per portie in zakjes in de diepvriezer bewaren. Of koop gewoon diepvriesfruit uit de supermarkt: dat bevat evenveel vitaminen als vers fruit en bespaart nog meer tijd. Doordat je het fruit diepgevroren mixt, krijg je een dikke, romige smoothie die een beetje aan een ijsje doet denken.

Enjoy!


(Bron: Libelle lekker)