Campus Aalst  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus HIG
campus Parnas
campus Waas

Te Gek!?-fiets op de campus deze maand!

info

Geplaatst op 16/02/2015
Te Gek!? , Psychosociaal , studentenbegeleiding
Te Gek!?-fiets op de campus deze maand!


De actie ‘Doorgetrapt’ is een project van “Te Gek!? Op de Pedalen” (www.tegekopdepedalen.eu). Zesendertig bekende Vlamingen en Nederlanders schonken een oude ‘doortrappende’ fiets aan het project. Deze fietsen werden “behandeld” door psychiatrische patiënten onder leiding van een kunstenaar en nadien geveild voor het goede doel. De opbrengst van de veiling ging naar psychose-onderzoek en beeldvorming.

De prachtig versierde tandem die ooit toebehoorde aan Kristien Hemmerechts, meter van het project “Te Gek!? Op de pedalen” , maakt een reis over de verschillende Odisee/-KULeuven –campussen. Van 16 februari tot en met 6 maart is hij te bewonderen in het studentenrestaurant van de Technologiecampus in Gent.

Aangezien “Te Gek!?” een initiatief is dat zich al 10 jaar inzet om het taboe rond psychische ziekten te doorbreken, wil STUVO+ Gent samen met een groepje studenten van Facilitair Management hier op de Technologiecampus een Dag van de Geestelijke Gezondheid aan koppelen die zal doorgaan op 17 maart. Tijdens deze dag organiseren we samen allerlei activiteiten eveneens met als doel het taboe rond psychische problemen bij studenten te doorbreken. Hou zeker de website in het oog!