Campus Aalst  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus HIG
campus Parnas
campus Waas

Het Groot Vlaams studentenkampioenschap: Het relaas van een topdag!

info

Geplaatst op 05/03/2015
sport , topsport , vssf
Het Groot Vlaams studentenkampioenschap: Het relaas van een topdag!


Op woensdag 4 maart 2015 vond het Groot Vlaams studentenkampioenschap, kortweg GVSK, plaats te Gent. Op deze speeldag spelen de sterkste sportploegen van alle Hogescholen en Universiteiten uit Vlaanderen in diverse sporten hun finales : waterpolo, hockey, volleybal, voetbal, futsal,basketbal,…

Vanuit STUVO+ worden deze teams jaarlijks samengesteld en begeleid op deze kampioenschappen. Nadat we de voorrondes doorgekomen waren in het eerste semester, mochten we gisteren aantreden met 2 teams: Veldvoetbaldames (in associatie met Thomas More) en onze zaalvoetbal herenploeg.

De dames wisten vanaf minuut één, in de wedstrijd tegen VIVES, dat ze alles uit de kast moesten halen. Na een wedstrijd van 2x30 minuten, 2x5 minuten verlengingen werd het pleit beslecht in de strafschoppen met….winst!

Na deze eerste wedstrijd kwamen we uit tegen de KU Leuven. De vermoeidheid zat al goed in de ploeg, maar de winst in de eerste wedstrijd zorgde duidelijk voor een adrenaline boost! Het nodige doseerwerk en tactisch spel zorgde voor een 2-1 overwinning. Een beter einde hadden we ons niet kunnen indenken: Vlaams studentenkampioen veldvoetbal dames!

Onze herenploeg zette eveneens een knappe prestatie neer en eindigde als derde op het Groot Vlaams studentenkampioenschap.

Als kers op de taart werd Niels Maris ook nog eens genomineerd als sportieve hogeschoolstudent! Deze prijs zet studenten in de kijker die op verdienstelijke wijze hun sport op hoog niveau en hun studie perfect wisten te combineren.

Niels speelt al enkele jaren basketbal in 2de Nationale bij Sint Niklase Condors en studeerde vorig academiejaar met een grote onderscheiding af in de opleiding Secundair Onderwijs, Lichamelijke Opvoeding. PROFICIAT NIELS! Thomas Van der Plaetsen (Ugent) kwam op het hoogste schavot te staan.