Campus Brussel  
en  

Maak alcohol-, drug- en gokproblemen bespreekbaar - Campagne Roest(t)

info

Published on 10/10/2020
middelengebruik; praat erover
Maak alcohol-, drug- en gokproblemen bespreekbaar - Campagne Roest(t)


De nieuwe jaarcampagne Roest(t) van Te gek!? wil alcohol-, drug- en gokproblemen bespreekbaar maken in Vlaanderen.

Er bestaan er veel vooroordelen en misverstanden over problemen met alcohol, drugs en gokken. Ook jij kent waarschijnlijk iemand in je directe omgeving die hiermee worstelt. Toch is praten over deze problemen vaak erg moeilijk. Het taboe en de (voor)oordelen zorgen er onder meer voor dat mensen rijkelijk laat hulp inschakelen. Zo zoekt iemand met een alcoholprobleem pas steun na gemiddeld 18 jaar!

Reden genoeg voor Te Gek!?, VAD/De DrugLijn, Museum Dr. Guislain en unik-id om de krachten te bundelen in een nieuwe Te Gek!?-jaarcampagne. Met Te Gek!? Roes(t) willen we de kennis over alcohol-, drug- en gokproblemen bij de Vlaamse bevolking vergroten en inzicht geven in de complexiteit ervan. Om zo deze problemen bespreekbaar te maken en stigmatisering tegen te gaan.

Op de campagnewebsite van Roes(t) vind je heel wat informatie over alcohol, illegale drugs, medicatie en gokken. Daarnaast staan er enkele initiatieven op de agenda zoals een tentoonstelling van fotografe Lieve Blanckaert en Te Gekke Roes(t) wandeling in het Museum Dr. Guislain en een theatervoorstelling “De reuzendoder van Ernest Hemingway, Kroniek van een verslaving”.

Hulp nodig?

Maak je je zorgen over je eigen drank of middelengebruik?
Doe de zelftest om te weten hoe je ervoor staat.

Heeft iemand je ooit al gezegd dat je beter wat zou minderen en weet je niet hoe?
De Druglijn kan daarbij helpen. Je kan er anoniem terecht (bv. via chat), alles rustig doorpraten en afwegen. De beantwoorders kunnen samen met jou uitklaren welke hulp aangewezen lijkt.

Of neem in alle vertrouwelijkheid contact op met een STUVO+ studentenbegeleider van je campus.