Campus Brussel  
nl  

Op kot

Op kot in Brussel

Op kot of pendelen? Een moeilijke vraag.

Als je ver van Brussel woont, is op kot gaan voor veel studenten een logische keuze. Maar hoeveel kost dat en waar kun je terecht? Hoe begin je aan een zoektocht en waarmee hou je best rekening? Naast het financiële plaatje en de praktische aspecten, spelen er nog heel wat andere factoren mee.

Voor velen gaat het studeren aan een instelling voor hoger onderwijs gepaard met een ‘kot’-leven. Op kot gaan is dé manier om je vleugels uit te slaan, zelfstandig te worden en je studententijd meer kleur te geven. Het is belangrijk dat je je goed voelt op je kot, want dit wordt toch tijdelijk je nieuwe ‘thuis’.

Een gouden tip in je zoektocht: maak tijd vrij om een kot te zoeken, bezoek verschillende studentenhuizen, kamers en/of studio's en vergelijk de prijs/kwaliteit.

De medewerkers van de huisvestingsdienst staan je graag bij met info en advies en geven een antwoord op vragen zoals: waar en wanneer start ik best met mijn zoektocht naar een kot, hoeveel kost een kot in Brussel gemiddeld, ... Bovendien krijg je handige tips en tricks die je helpen bij het zoeken.


Marieke Steurs

Marieke Steurs

Campus Brussel
Sociale dienst, Huisvesting,
Medewerker,
+32 2 609 88 16
housingbrussel@stuvoplus.be

Je kan Marieke vinden op de 1ste verdieping van campus Brussel-T'Serclaes.


lees meer Maak een afspraak