Campus Aalst  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus HIG
campus Parnas
campus Waas

2e editie Levensloop Aalst 1 oktober 2017

Informatie

30/09/2017 15:00
tot 01/10/2017 15:00
 
Sportcentrum Osbroek, Frans Blanckaertdreef 6, Aalst, België

SOCIAL

2e editie Levensloop Aalst 1 oktober 2017


Meer dan 25 jaar na de eerste ‘Relay for Life’ in Tacoma (Washington, VS) vindt Levensloop in meer dan 20 landen buiten de VS plaats. In 2016 werd het startschot gegeven van de eerste editie van Levensloop in Aalst. Voor 2017 hopen we ook heel wat collega’s en studenten van Odisee campus Aalst te mogen verwelkomen!

Wat?

Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwervingvoor de strijd tegen kanker. Het gemeenschapsleven van een stad of gemeente komt gedurende 24u samen ommensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten, te vieren en in de bloemetjes te zetten; mensen te herinneren die aan kanker overleden zijn; als gemeenschap op te staan en samen de strijd op te nemen tegen kanker.

Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours (wandelend of lopend) . Hiervoor laten ze zich sponsoren. Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste. Levensloop is geen competitie! Het is wel een bijeenkomst van heel het verenigingsleven van een stad of gemeente. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

Doel?

Het doel van Levensloop is fondsen te werven ten voordele van de strijd tegen kanker. Het geld gaat integraal naar de missie van de Stichting tegen Kanker: het wetenschappelijk kankeronderzoek financieel steunen; een gezonde levensstijl en preventieboodschappen promoten; sociale hulp bieden aan de mensen getroffen door kanker en hun naasten; het mobiliseren van alle beschikbare middelen en diensten ten voordele van de strijd tegen kanker.

Waar?

Sportcentrum Osbroek - Frans Blanckaertdreef 6 - 9300 Aalst

Wanneer?

Van zaterdag 30/09/2017, 15u00 tot zondag 01/10/2017, 15u00

Inschrijven?

Wil je minstens 1 uurtje komen lopen of wandelen, dan moet je jezelf inschrijven via de website:

  • Surf naar www.levensloop.be
  • Klik op "Loop of wandel met ons mee, start een team of vervoeg je bij een bestaand team"
  • Kies ‘Odisee Aalst’ en volg de verdere instructies. Het inschrijvingsgeld als teamlid bedraagt €10.

TIP: Vorig jaar werden veel onduidelijkheden bij het inschrijven opgelost door wat meer naar beneden te scrollen.

Logistiek?

Wil je niet stappen of lopen maar wil je team Odisee Aalst wel logistiek ondersteunen (door vrijdagnamiddag de tent op te zetten, zondagavond op te ruimen, teamleden te voorzien van een hapje en een drankje…)? Ook dat kan. Laat het ons weten!

Ideetjes voor fondsenwerving?

Laat je volledig gaan! Misschien kunnen we een ontbijt voorzien tijdens levensloop? Wie weet kunnen we een paar uurtjes met een carwash organiseren? Alle ideeën zijn welkom…

Meer weten?

www.levensloop.be, of binnen de hogeschool bij leen.dezutter@odisee.be en evelien.wijnant@odisee.be

Hopelijk zijn we opnieuw talrijk aanwezig!