Campus Aalst  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus HIG
campus Parnas
campus Waas

Voorstelling "Het Schaap van Vlaanderen"

Informatie

04/10/2017 13:15
tot 04/10/2017 17:45
 
Odisee Aalst, Kwalestraat 154, Aalst, België

SOCIAL

Voorstelling


Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komen culturen elkaar tegen. En hoe! De één gaat door zijn dak van een tekeningetje, voor de ander volstaat een stukje stof om moord en brand te schreeuwen. Want Jan met de pet en Fatima met de hoofddoek: het is geen gemakkelijk huwelijk. Terwijl: gewoon respectvol samenleven; hoe moeilijk kan dat zijn?

Comedians Youssef El Mousaoui en Frank Van Erum willen met de voorstelling ‘Het Schaap van Vlaanderen’ een uitwisseling op gang brengen. Daarbij kiezen ze de scholen als vertrekpunt. Want vijftig jaar na de komst van de eerste Marokkaanse en Turkse migranten leven ‘oude’ en ‘nieuwe’ Vlamingen nog steeds eerder naast dan met elkaar. Maar op school komen leerlingen met uiteenlopende origine elkaar tegen.

Over de voorstelling

Frank en Youssef gaan live en ongecensureerd de confrontatie aan. Vooroordelen, politieke correctheid, zwarte piet, halal slachten, asielbeleid, homoseksualiteit, vrijheid van meningsuiting, de rol van de vrouw en de hoofddoek,... Alle brandend actuele thema’s passeren de revue. Clichés vliegen over en weer, maar worden telkens weer ontkracht.

Over de makers

Youssef El Mousaoui werd in 2007 uitgeroepen tot eerste allochtone stand up comedian van Vlaanderen. Maar dat is niet zijn enige verdienste: hij is ook grappig. Sindsdien maakt hij al vier shows lang naast de straten ook de Vlaamse podia onveilig. Dat hij door meerdere toeschouwers na de film ‘Los’ werd aangewezen als één van de aanstokers van rellen op de Turnhoutse Baan in Borgerhout, kon niet beletten dat hij in 2013 genomineerd werd voor een Diwan Award in de categorie ‘Kunst en Cultuur’.

Frank Van Erum had buiten zijn Thuis-collega Mo nog nooit een Marokkaan van dichtbij gezien. Maar toen zijn Gino Sancti spitsbroeder Han Coucke na 13 jaar komische samenwerking solo de racistische toer opging, besloot ook Frank zich te verdiepen in de multiculturele samenleving. Door confrontatie met een échte moslim als Youssef weet hij het zeker: het Vlaanderen van Frank zal multicultureel zijn. Of het zal niet zijn.

Praktische info

Wanneer: woensdag 4 oktober 2017
Waar: sporthal Odisee Aalst

De voorstelling wordt drie keer opgevoerd:

 • Voorstelling 1: 13u15 - 14u15
 • Voorstelling 2: 15u00 - 16u00
 • Voorstelling 3: 16u45 - 17u45

Inschrijven

OPGELET!

 • Zit je in de opleidingen 1BAKO, 1BALO, 1BO of 2EM? Je hoeft niet in te schrijven en komt met de opleiding naar deze voorstelling kijken.

 • Zit je in een ander jaar of opleiding? Schrijf je dan GRATIS in voor één van de voorstellingen.

  HOE? Mail naar leen.dellafaille@stuvoplus.be
  • Voornaam + naam
  • Jaar + opleiding
  • Voorstelling 1, 2 OF 3