Campus Aalst  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus Schaarbeek
campus Dilbeek
campus Sint-Niklaas

Walk-in sessie “studeren met AD(H)D”

Informatie

25/03/2019 13:00
tot 25/03/2019 15:00
 
Odisee campus Aalst

SOCIAL

Walk-in sessie “studeren met AD(H)D”


Het construct van de wildernis. Over ADHD.

Wat is ADHD nu echt?

Op 25 maart 2019 organiseert Stuvo+ in samenwerking met de externe spreker Ilja Van Peel een walk-in sessie over het studeren met AD(H)D.

Ilja Van Peel heeft zelf ADHD en werkt al 20 jaar in de psychologische hulpverlening. Hij is stafmedewerker bij Tele-Onthaal waar hij coaching en vorming geeft. Voorheen werkte hij bij Crisishulp aan Huis in de Bijzondere Jeugdzorg. Na zijn bachelor Toegepaste Psychologie volgde hij de Gestalttherapieopleiding. Momenteel studeert hij ook filosofie aan de Vrije Universiteit Brussel.

De belevingswereld van een ADHD'er is een wildernis met beperkingen maar ook prachtige eigenschappen. De lezing die hij brengt steunt op wetenschap en ervaring.
Vooroordelen, oorzaken, diagnostiek, aanpak en medicatie komen in de lezing aan bod in een scherp, herkenbaar maar hoopvol beeld.

Op deze ongewone reis door de wildernis vol anekdotes en humor wordt het verschil gemaakt tussen de mythe en de realiteit. De wildernis is uitdagend, prachtig en moeilijk, verrassend en bij momenten extreem. We leren begrijpen waarom ADHD veel complexer is dan drukdoenerij.

VOOR WIE? Deze sessie staat open voor zowel studenten als docenten van campus Aalst.
WANNEER? Maandag 25/3/2019 van 13u tot 15u. Je kan gerust later aansluiten en/of eerder de lezing verlaten.
WAAR? Lokaal 3Z04
MEER INFO? Sigrid De Witte - STUVO+ sigrid.dewitte@odisee.be