Campus Aalst  
en  

please select a campus

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus Schaarbeek
campus Dilbeek
campus Sint-Niklaas

Gratis lezing "Leven met een beperking"

Information

09/03/2020 17:30
tot 09/03/2020 19:00
 
Odisee - Campus Aalst, Kwalestraat 154, Aalst, België

SOCIAL

Gratis lezing


Lien is 30 jaar oud en heeft sinds ongeveer 5 jaar een halfzijdige verlamming (hemiplegie). Twee jaar geleden kwam daar ook een halfzijdige blindheid (hemianopsie) bij.

Haar functiebeperking is niet plots ontstaan. Toen ze 12 jaar was, werd een misvorming van de bloedvaten (een AVM = arterioveneuze malformatie) ontdekt in haar linker hersenhelft. Aangezien deze zich centraal in de hersenen bevond, was chirurgie niet mogelijk. Toch moest dit behandeld worden, want het risico op een hersenbloeding was/is te groot. In de jaren daarna werden verschillende embolisaties (= dicht’lijmen’ van bloedvaten) en een bestraling uitgevoerd. Dit wordt tot op heden opgevolgd.

Naast het risico op hersenbloeding, zorgde het AVM voor onwillekeurige bewegingen door de druk op het motorische centrum in de hersenen. Dit werd door de dokters steeds omschreven als een secundair probleem, maar had/heeft wel een grote invloed op haar dagelijks functioneren.
Na haar zevende embolisatie in oktober 2017 werd Lien wakker met een halfzijdige blindheid. Dit had opnieuw een grote impact op haar dagelijks functioneren, want haar zelfstandigheid wordt hierdoor sterk beperkt.

Tijdens deze lezing neemt Lien jullie mee in het dagelijkse leven van iemand met een beperking. Zij ontwikkelde de laatste jaren veel trucjes die haar beperking iets minder beperkend maken, en deelt deze graag met jullie.
Een inspirerend iemand om te leren kennen!

Wil je deze boeiende lezing bijwonen?
Mail leen.dellafaille@odisee.be of schrijf hieronder in via de online inschrijvingsmodule.
De lezing is gratis.