Campus Aalst  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus Schaarbeek
campus Dilbeek
campus Sint-Niklaas

Financiële ondersteuning Sociale Dienst

Financiële ondersteuning door de Sociale Dienst

Je kan bij de Sociale Dienst van STUVO+ ook terecht voor (bijkomende) financiële ondersteuning.

  • voorschot op de studietoelage
  • spreiding van betaling van het studiegeld
  • een studielening van de Sociale Dienst
  • een extra financiële toelage van de Sociale Dienst

Een voorschot op de studietoelage van de Vlaamse overheid

Omdat de berekening en uitbetaling van de studietoelage meestal even op zich wachten kan je bij de Sociale Dienst een voorschot op je studietoelage aanvragen tot maximaal de helft van het bedrag van de studietoelage. Het voorschot wordt dan onmiddellijk op je rekening gestort en later afgehouden van de uitbetaling van je studietoelage.

Voorschot aanvragen? Klik hier om te weten welke documenten je hiervoor nodig hebt, en maak dan een afspraak.

Spreiding van betaling van het verschuldigd studiegeld

Moet je het niet-beurstarief betalen en heb je het moeilijk om dit in één keer te doen? Dan kan je een spreiding van betaling aanvragen bij de Sociale Dienst. Stuur een e-mail naar een medewerker van je campus om de spreiding aan te vragen van zodra je de factuur van het studiegeld ontvangt.

Wacht hiermee niet te lang, de termijn om spreidingen aan te vragen is beperkt en eenmaal verstreken, is dit enkel nog mogelijk in uitzonderlijke gevallen.

Een studielening van de Sociale Dienst

Heb je een tekort op je studentenbudget? In uitzonderlijke gevallen en afhankelijk van de situatie kan je een renteloze lening krijgen. Het bedrag van de lening betaal je volgens een terugbetalingsschema tijdens het academiejaar of na beëindiging van je studies terug.

Neem contact op met een medewerker om hierover meer te weten te komen.

Een (extra) toelage van de Sociale Dienst

Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Tegenslag, extra studiekosten of zware medische uitgaven? Je wilt op kot maar je kunt de huur moeilijk betalen? Door omstandigheden word je thuis niet meer financieel gesteund en sta je er alleen voor? Je ouders hebben het niet al te breed, zitten midden in een scheiding, hebben onvoorziene kosten en er is geen studietoelage? Je komt niet meer in aanmerking voor een goedkoop abonnement voor het openbaar vervoer en hebt het moeilijk om je transport te betalen?

Wanneer alle andere opties om je studies financieel houdbaar te maken uitgeput zijn en je nog steeds door de bomen het bos niet ziet, dan maak je best een afspraak bij de Sociale Dienst.

Wij bekijken samen met jou de situatie en helpen je bij de aanvraag voor een extra tegemoetkoming waarbij rekening gehouden wordt met je studie- en leefkosten, het gezinsinkomen, het aantal personen in het gezin en je studieverloop.

Studenten die een studietoelage van de Vlaamse overheid ontvangen, kunnen ook in aanmerking komen voor deze toelage.

CRITERIA FINANCIELE ONDERSTEUNING

AANVRAAG EXTRA STUDIEFINANCIERING

Via onderstaande link kan je het aanvraagformulier voor extra studiefinanciering downloaden en voorbereiden alvorens je een afspraak maakt met een medewerker van de Sociale Dienst op jouw campus. Na het indienen van jouw dossier en een persoonlijk gesprek wordt er op het comité studiefinanciering een beslissing genomen m.b.t. de eventuele (financiële) ondersteuning.

DOWNLOAD HIER HET AANVRAAGFORMULIER VOLGENS JOUW SITUATIE: