Campus Aalst  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus Schaarbeek
campus Dilbeek
campus Sint-Niklaas

Persoonlijke problemen

Persoonlijke problemen

Je studententijd is meestal de mooiste tijd van je leven. Maar soms word je geconfronteerd met problemen die je studievoortgang min of meer ernstig bemoeilijken.

Het kan gaan om studiegebonden problemen: je hebt last van faalangst of examenstress, je twijfelt of je de studie wel aankan, je stelt het studeren alsmaar uit, je weet niet hoe je het moet aanpakken, je twijfelt of je wel de goede (studie)keuze gemaakt hebt.... Maar ook persoonlijke of relatieproblemen kunnen een weerslag hebben op je studies: je twijfelt of je nu homo, hetero of bi bent, je hebt ruzie met je ouders of je lief, je bent eenzaam, je ziet de zin van het leven niet meer, je bent verlegen, je voelt je niet goed in je vel, je gebruikt teveel alcohol of drugs, je vreest dat je zwanger bent (of dat je vriendin zwanger is), je bent ziek...

Praat erover

Voor deze vragen en problemen kan je (zonder drempelvrees) terecht bij de professioneel geschoolde studentenbegeleiders van STUVO+. Er over praten en samen met een deskundige buitenstaander jouw probleem analyseren of advies op maat, zijn vaak de eerste stappen in de richting van een oplossing voor iets wat onoverkomelijk lijkt. Belangrijk is wellicht ook dat alles wat je aan de studentenbegeleiders vertelt, strikt vertrouwelijk is en dus niet ‘uitlekt’ naar docenten of andere diensten. De professionele medewerkers zijn immers gebonden aan het beroepsgeheim. Tot slot hoef je je ook geen zorgen te maken over het financiële aspect, de begeleidingen door de STUVO+-studentenbegeleiders zijn immers gratis!

Hoe ga je te werk?

Je maakt best een afspraak bij de psychosociaal medewerker van STUVO+ Aalst. Dat kan door persoonlijk langs te komen, telefonisch, per mail of via 'wie is wie'-pagina waar je online een afspraak kan maken.

Een afspraak zorgt ervoor dat we zeker voldoende tijd voor jou hebben. In het eerste/de eerste gesprek(ken) bespreken we jouw hulpvraag. Daarna bekijken we samen welke aanpak voor jou de beste is. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Kortdurende individuele begeleiding op je campus.
  • Een aanbod van workshops en groepstrainingen.
  • Doorverwijzing naar externe therapeuten of centra.

Contact:

Chloë Dhont - Sigrid De Witte
studentenbegeleidingaalst@stuvoplus.be

Ga naar de 'wie is wie' voor de nodige contactgegevens of om een afspraak te maken.