Campus Aalst  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus Schaarbeek
campus Dilbeek
campus Sint-Niklaas

Spreiding van betaling

Regeling spreiding van betaling 2018-2019

Spreiding van betaling moet je steeds via e-mail aanvragen bij een medewerker van de Sociale Dienst van je campus.

Let op! Het voorgestelde spreidingsplan geldt pas na ontvangst van een bevestigingsmail van een medewerker van de Sociale dienst.
Vraag de spreiding van betaling aan zodra je de factuur voor de betaling van het studiegeld hebt ontvangen.
Als je het vooropgestelde afbetalingsplan niet naleeft, is het volledige openstaande bedrag onmiddellijk opvorderbaar zonder voorafgaande herinnering.

Wat zet je in je mail om spreiding aan te vragen?
Een voorstel van welke betaling je wanneer wil doen (datum + bedrag) volgens onderstaande regels. Deze zijn afhankelijk van het feit of je een professionele of academische opleiding volgt.

Studenten van de academische opleidingen

  • Je kan je studiegeld spreiden:
    • tot 1 december 2018;
    • voorstel schijven: € 305/€ 305/€ 312,30
  • Uitzonderlijke spreiding:
    • als je aantoont dat je het studiegeld moeilijk kunt betalen tegen 01/12/2018 of als je een opleiding volgt met verhoogd studiegeld kun je een spreiding krijgen tot 31/3/2019 (na goedkeuring van de uitzondering).

Studenten van de professionele opleidingen
Je krijgt je factuur voor de betaling van het studiegeld in 2 delen. In eerste instantie krijg je bij jouw inschrijving een factuur van € 238,30 voor de vaste kost van het studiegeld. Zodra jouw ISP (Individueel StudieProgramma) is goedgekeurd (oktober-november), ontvang je een tweede factuur. Het bedrag van deze factuur hangt af van het aantal studiepunten waarvoor je dit academiejaar bent ingeschreven. Voor een inschrijving van 60 studiepunten gaat het over € 684.

Je kan het bedrag van zowel de eerste als de tweede factuur gespreid betalen als volgt:

  • eerste factuur van € 238,30: je betaalt eerst € 150 voor een verdere spreiding is toegestaan, nadien betaal je (in oktober) het resterende bedrag van € 88,30;
  • tweede factuur: je kan zelf een voorstel doen voor de spreiding van betaling.

Let op! Het volledige studiegeld moet betaald zijn voor 31 maart 2019!

Als je na 1 december 2018 nog een spreiding van betaling wil aanvragen, moet 1/3 van het studiegeld betaald zijn en kan de rest gespreid worden tot 31 maart 2019.

Als je na 1 februari 2019 nog een spreiding van betaling wil aanvragen, moet 2/3 van het totale studiegeld betaald zijn en kan de rest gespreid worden tot 31 maart 2019.