Campus Aalst  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus Schaarbeek
campus Dilbeek
campus Sint-Niklaas

Studentenjobs

Op zoek naar een studentenjob?

Je rechten en plichten als jobstudent

Als student mag je het hele jaar door werken, zowel tijdens het academiejaar als in de zomervakantie. De gevolgen voor de sociale zekerheid, de kinderbijslag en de belastingen zijn verschillend en afhankelijk van je statuut (werknemer of zelfstandige), de periode waarin je werkt, hoeveel je werkt en het loon dat je verdient.

Vooraleer je een studentencontract tekent, doe je er goed aan je grondig te informeren over alle wettelijke bepalingen wat betreft de overeenkomst, het loon, de sociale zekerheid en de gevolgen voor kinderbijslag en belastingen. Voor meer gedetailleerde informatie kan je terecht op studentatwork, de website Centen voor Studenten of bij een medewerker van de Sociale Dienst van je campus.

Ook de jobfolder bevat heel wat nuttige informatie en antwoorden op veelgestelde vragen.

Zoekkanalen

STUVO+ helpt je met jouw zoektocht naar een studentenjob en verwijst je hiervoor door naar verschillende kanalen. Op onderstaande kanalen vind je alle jobaanbiedingen terug die bedrijven en instellingen hebben doorgegeven:

 • JOS
  JOS staat voor JObStudentendatabank: dit is een uniek project van de studentenvoorzieningen van de hogescholen en universiteiten van Brussel en Vlaanderen, in samenwerking met de VDAB. In de JOS-databank krijg je een overzicht van alle studentenjobs die ingevoerd zijn door alle deelnemende onderwijsinstellingen, bedrijven en uitzendkantoren. Op die manier kan je op zoek gaan naar een studentenjob in de studentenstad waar je op kot zit en hoef je jouw zoektocht niet te beperken tot jouw woonplaats.

 • Jobservice voor professionele opleidingen (Odisee)
  Naast de JOS-databank kan je als Odisee-student voor studentenjobs ook terecht bij de online vacaturedatabank van de Jobservice. Hier kunnen bedrijven, organisaties en particulieren, die op zoek zijn naar een jobstudent, hun aanbod bekendmaken.
 • Student Career Center voor academische opleidingen (KU Leuven)
  Als KU Leuven-campusstudent heb je ook toegang tot de databank met studentenjobs van KU Leuven. Hoe dit precies in zijn werk gaat en waarvoor je bij het Student Career Center terecht kan, lees je op hun website.
 • Uitzendkantoren
  Heb je niet gevonden wat je zocht via bovenstaande kanalen, dan raadt STUVO+ je aan om je in te schrijven in een aantal uitzendkantoren om zo je kansen op een geschikte studentenjob te vergroten.