Campus Aalst  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Aalst
campus Brussel
campus Gent
campus HIG
campus Parnas
campus Waas

Studietoelage en studiegeld

Studietoelage Vlaamse overheid

Als je een studietoelage van de Vlaamse overheid ontvangt, betaal je een lager studiegeldtarief (tarieven Odisee-studenten / tarieven KULeuven-studenten). Om automatisch in aanmerking te komen voor dat lager tarief moet je je studietoelage aanvragen voor 1 november 2015!

Als je je studietoelage niet voor die datum aanvraagt, zal je het niet-beurstarief moeten betalen. Het verschil kan je dan later terugkrijgen als de studietoelage werd toegekend.

Opgelet!

  • Bij de Sociale Dienst kan je laten nagaan of je recht hebt op een studietoelage en deze laten simuleren zodat je een idee krijgt over het mogelijke resultaat van een aanvraag, maar deze berekening biedt geen zekerheid over de goed- of afkeuring van je studietoelage en evenmin over het studietoelagebedrag.
  • Als je je studietoelage na 1 november 2015 wil aanvragen, neem je best ook contact op met de Sociale dienst om te vermijden dat je in de problemen komt met het studiegeld.
  • In sommige gevallen kan het zijn dat je geen recht (meer) hebt op een studietoelage maar wel nog op het beurstarief.

Is een van deze situaties op jou van toepassing of heb je een andere vraag? Contacteer dan een medewerker van de Sociale Dienst. Informeer je op voorhand over de documenten die je mee moet nemen!

Je kan je aanvraag voor een Studietoelage op twee manieren indienen:

  1. Online: vanaf 1 augustus 2015 kan je online je studietoelage aanvragen. Dit is eenvoudiger en gaat sneller dan de aanvraag op papier. Om je aanvraag online in te dienen heb je een elektronische identiteitskaart en een kaartlezer nodig of een Token van de federale overheid. Heb je dit in je bezit? Surf naar www.studietoelagen.be, klik op ‘studietoelage aanvragen’ en volg de instructies.
  2. Met de post: Om een studietoelage per post aan te vragen, heb je een aanvraagformulier nodig. Dit kan je ophalen bij de Sociale Dienst of afprinten van www.studietoelagen.be. Je dient dat dan in te vullen en op te sturen naar de Afdeling Studietoelagen, Hendrik Consciencegebouw, Koning Albert II-laan 15 te 1210 Brussel.